Koliko je zadolžena mariborska občina?

Slika: MOM

Slovenske občine in javna podjetja ter zavodi so imeli konec lanskega leta za 840 milijonov evrov dolgov, za 21 milijonov manj kot leta 2015.

Maribor se zadolženosti ne more znebiti. Le-ta se je v zadnjem letu dni povečala za slabih 9 milijonov evrov, na 59 milijonov evrov. Dolg na prebivalca v letu dni višji za 80 evrov. Konec lanskega leta je bila mariborska občina po podatkih ministrstva za finance zadolžena za 41 milijonov evrov, javna podjetja in zavodi pa še za dodatnih 17 milijonov.

Leto pred tem je dolg mariborske občine znašal 32 milijonov evrov, dolg javnih podjetij in zavodov pa 18 milijonov evrov. To pomeni, da se je dolg na prebivalca v Mariboru iz 470 evrov leta 2015 dvignil na 550 evrov. K temu je potrebno prišteti še 713.000 evrov poroštev. Vse to v času županovanja Andreja Fištravca. 

Je pa zanimiva občina Gornji Petrovci, kjer je zaradi neugodnih kreditov to še vedno najbolj zadolžena občina. Dolg na prebivalca znaša kar 1800 evrov. Občina pa ima zaradi najemanja neugodnih posojil že od leta 2009 blokiran račun.

vir: maribor24.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.