Začenja se festival Lent. Za rojstni dan Slovenije pa makedonski plesi.

Festival Lent, ognjemet v prejšnjih letih (foto: Maribor Pohorje)

Na Festivalu Lent nič novega, bi lahko dejali. Tudi tokrat so pozabili na največji praznik slovenske države, Dan državnosti, kjer so spet pozabili na slovensko kulturo in slovensko glasbo.

Kot so zapisali ustvarjalci festivala Lent, je to praznovanje umetnosti, kulture in ustvarjalnosti vseh žanrov, za vse generacije, ter prostor odkrivanja, spoznavanja, srečevanja in sobivanja najrazličnejših kultur.
Je zvest, star prijatelj, h kateremu se vselej vračaš. Je vznemirljiv novi znanec, ki te prijetno preseneti.
Je najlepši dan, odet v žarke sonca in nepozabna noč, objeta s sojem žarometov. Je druženje, žur, veselje do življenja.

Tudi tokrat pa bo jutrišnji praznik Dan državnosti, praznik slovenske države, minil brez slovenske kulture in glasbe, ki bi, vsaj ob prazniku zagotovo morala biti prisotna. Tako bomo jutri spremljali makedonske plese. Stand up komedijo v hrvaškem jeziku, edini obliž na “rano” bo dajal Tadej Toš, ki ga boste našli v avditoriju LGM Minoriti. So pa zato danes na trg Leona Štuklja povabili pevca, ki mu Slovenija leta 1991 ni bila intimna opcija, Magnifica.


Program festivala Lent, najdete na povezavi TUKAJ


Vse tiste, ki pa si vsaj ob jutrišnjem dnevu državnosti želite pristne slovenske glasbe in pristne slovenske glasbe. pa ste vabljeni v sosednjo občino Hoče-Slivnica, na proslavo ob Dnevu državnosti, ki bo v Športnem parku Bohova. do jutra še veselica z Ansamblom MODRIJANI.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
29%
4.1km/h
0%
34°C
35°
33°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA