Začenja se prenova pomožnega igrišča NK Maribor

maribor zgodovino slovenska nogometni prvak

855 tisoč evrov je vredna prenova pomožnega nogometnega igrišča v Ljudskem vrtu. To je dimenzijsko neustrezno za igranje tekem pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS), Trava je v slabem stanju, igrišče tudi nima ustreznega drenažnega sistema, nima niti razsvetljave.

Po poročanju Večera bo Mestna občina Maribor  prihodnji mesec izdala javno naročilo za izbiro izvajalca, ki naj bi po takoj po oktobrskem podpisu pogodbe pričel z deli. Dela naj bi bila končana že letos, razsvetljava pa do leta 2020. Povečalo se bo tudi igrišče na dimenzije 105 x 68 metrov, kar bo zadostovalo tudi za tekmovalno površino po pravilih NZS, uredil se bo tudi zbiralnik za meteorne vode ter namakalni sistem.

Bodo pa ob prenovi trpela drevesa, saj bodo podrli vse topole ob Strossmayerjevi ulici. Seveda pa bodo drevesa nadomestili z novimi.

Občina bo za prenovo pomožnega igrišča namenila 470 tisoč evrov, 385 tisoč pa jih bo primaknil NK Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.