Začenja se Rok(ovanje), humanitarna akcija v spomin na Roka Černica. Sodelujte!

Slika: FB profil Roka Černica

Lepa gesta mariborskega društva Humanitarček

Po nepričakovani smrti mladega dobrodelneža Roka Černica, so se v društvu Humanitarček odločili, da bodo njegov spomin zbirali nogavice, s katerimi je Rok rad zalagal brezdomce. O Roku Černicu smo na veliko pisali tudi na našem portalu. In društvo Humanitarček se je ob njegovi smrti zavezalo, da njegova humanitarna dejanja ne bodo odšla v pozabo, piše portal Maribor24.

slika: privat profil Roka Černica

Začenja se Rok(ovanje)

Rok(ovanje) je skovanka, ki so jo v društvu skovali kot kombinacijo imena in “podajanja roke”. Rok je bil namreč velik človekoljub, dobitnik številnih priznanj za svojo dobrodelnost ter velik navijač NK Maribor. Ideja je zbrati vsaj 1000 parov nogavic. Vsi, ki so bili blizu Roka vedo, da si je še posebej želel, da bi kar vse mariborske brezdomce obul v vijol’čne nogavice. Sam je z nakupom rad pomagal društvu in brezdomcem. Čeprav večkrat denarja ni imel niti za sebe, je vsak evro namenil pomoči.

K projektu Rok(ovanje)so pristopili v NK Maribor in Vijolč’ni bajti. Zato sta lokaciji, kamor lahko med 16. in 20. januarjem oddate kakšen vijoličen ali ne-vijoličen par, Vijol’čna bajta na Tyrševi in Vijol’čna bajta v Mercator Centru na Taboru.

Humanitarček tokrat zbira le in samo nogavice, katere pa lahko pošljete tudi na naslov Humanitarček – za Rokija, pp 1156, 2107 Maribor.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.