Začenja se Rok(ovanje), humanitarna akcija v spomin na Roka Černica. Sodelujte!

Slika: FB profil Roka Černica

Lepa gesta mariborskega društva Humanitarček

Po nepričakovani smrti mladega dobrodelneža Roka Černica, so se v društvu Humanitarček odločili, da bodo njegov spomin zbirali nogavice, s katerimi je Rok rad zalagal brezdomce. O Roku Černicu smo na veliko pisali tudi na našem portalu. In društvo Humanitarček se je ob njegovi smrti zavezalo, da njegova humanitarna dejanja ne bodo odšla v pozabo, piše portal Maribor24.

slika: privat profil Roka Černica

Začenja se Rok(ovanje)

Rok(ovanje) je skovanka, ki so jo v društvu skovali kot kombinacijo imena in “podajanja roke”. Rok je bil namreč velik človekoljub, dobitnik številnih priznanj za svojo dobrodelnost ter velik navijač NK Maribor. Ideja je zbrati vsaj 1000 parov nogavic. Vsi, ki so bili blizu Roka vedo, da si je še posebej želel, da bi kar vse mariborske brezdomce obul v vijol’čne nogavice. Sam je z nakupom rad pomagal društvu in brezdomcem. Čeprav večkrat denarja ni imel niti za sebe, je vsak evro namenil pomoči.

K projektu Rok(ovanje)so pristopili v NK Maribor in Vijolč’ni bajti. Zato sta lokaciji, kamor lahko med 16. in 20. januarjem oddate kakšen vijoličen ali ne-vijoličen par, Vijol’čna bajta na Tyrševi in Vijol’čna bajta v Mercator Centru na Taboru.

Humanitarček tokrat zbira le in samo nogavice, katere pa lahko pošljete tudi na naslov Humanitarček – za Rokija, pp 1156, 2107 Maribor.

M.G.

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
3.1km/h
46%
25°C
27°
23°
22°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.