Zagorelo pri kmetu, ki se je izpostavil na protestih kmetov

Kmetija Mis v ognju, Foto, občina Medvode

V Medvodah je včeraj v ponedeljek, 5. septembra, izbruhnil velik požar. Ognjeni zublji so zajeli kmetijsko poslopje, pri znanem kmetu, ki se je izpostavil na protestih kmetov. Gre za kmetijo Mis, pod Šmarno goro.

To je kmetija s tristoletno tradicijo, v katero je vsak rod vnesel nekaj svojega. Danes je glavna dejavnost mleko. ki temelji na znanju in predanem odnosu do vzreje krav molznic. Kmetija Mis je bila najbolj izpostavljena, med kmečkimi protesti maja letos, ko so policisti poizvedovali, ali se bodo v družini udeležili kmečkega upora v Ljubljani.

Je torej naključje, da je zagorelo ravno na tej kmetiji?

V požaru, o katerem so bili policisti obveščeni okoli 13. ure, je nastala večja gospodarska škoda, saj je pogorelo celotno ostrešje gospodarskega poslopja, velikega 40 x 80 metrov, na katerem je bila tudi sončna elektrarna. Del stavbe se je porušil. Po do sedaj znanih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako so iz poslopja rešili vse živali, ki prav tako niso poškodovane.

Vzrok požara bodo ugotavljali kriminalisti, ki bodo z ogledom pričeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. 

Vsi skupaj upamo lahko le to, da požar res ni bil podtaknjen in da bo družina Mis, lahko kmalu sanirala škodo in normalno zaživela.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.