Zagotovimo otrokom varno pot v šolo

Zagotavljanje varnosti otrok je v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog Policije. “V skladu z usmeritvami na področju varnosti cestnega prometa policisti nadzor izvajajo vse leto, pravijo policiti.

Na generalni policijski upravi pravijo, da bodo posebno pozornost namenili vstopanju in izstopanju otrok iz šolskih avtobusov. Vozniki se glede tega namreč ne zavedajo svojih dolžnosti. Če je avtobus, označen s tablo za prevoz otrok, ustavljen na avtobusnem postajališču, mora voznik mimo njega voziti posebej previdno in zmanjšati hitrost. Lahko se namreč zgodi, da bo otrok stekel na cesto izpred avtobusa, voznik ga ne bo ali pa ga bo prepozno opazil. Če je avtobus označen in ustavljen na vozišču, kar se dogaja v naseljih, kjer ni avtobusnih postajališč, pa se morajo vozniki ustaviti in počakati za avtobusom in ne smejo peljati mimo njega. Tudi otroke bodo policisti opozarjali, naj počakajo, da avtobus odpelje, torej naj ne prečkajo vozišča pred ali za avtobusom.”

Avto-moto zveza Slovenije in Policija ob prihajajočem začetku novega šolskega leta skupaj izvajata aktivnosti, s katerimi želita opozoriti na varnost otrok. Ob sodelovanju z AMD Pohorje, OŠ DušanaFlisa Hoče ter Občine Hoče-Slivnica, bodo zato jutri, 29. avgusta, ob 9.30 pred Trgovino Mercatorja v Spodnjih Hočah pripravili dogodek skupaj z otroci bližnjega vrtca in se sprehodili po šolskih poteh.

Pred pričetkom dogodka pa bodo ob 9.15, pred stavbo Občine Hoče – Slivnica o varnosti spregovorili:
– mag. Branko Pivljakovič, samostojni policijski inšpektor v Oddelku za
cestni promet Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor,
– Konrad Vrhovšek, predsednik AMD Pohorje,
– dr. Marko Soršak, župan Občina Hoče – Slivnica,
– Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče.

PREVIDNO NA CESTI!

 

 

VREME

Maribor
jasno
47%
2.6km/h
0%
27°C
29°
26°
27°
Mon
20°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.