Zagovor “prodanega” mariborskega poslanca Gregorja Židana z veliko treme in zatikanja?

Gregor Židan

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant in novopečeni poslanec Socialnih demokratih Gregor Židan se ne znajde nič kaj prepričljivo pred televizijskimi kamerami v vlogi poslanca.

Najslabši poslanski zagovor v zgodovini Slovenije

Danes odmeva njegov govor s tiskovne konference, ko se je Gregor zapletal z odgovorom. Zanikal je, da naj bi sprejel podkupnino v višini 400.000 evrov. “Nastop Gregorja Židana je zagotovo eden slabših poslanskih ‘zagovorov’ v zgodovini Slovenije,” je njegov nastop pred kamerami komentiral strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič.

Po mnenju strokovnjaka za govorico telesa Edvarda Kadiča je Židan imel neprimerno tremo, ki jo je izražal z neprestanim zibanjem. S svojimi grimasami je njegova govorica telesa izražala, da prikriva dejstva, a jih ne sme deliti z javnostjo. “Nasvet: ali trenerja nastopanja ali pisna izjava. Groza,” je svoje misli strnil Kadič.

Poslanski prestop Gregorja Židana iz SMC v SD, ki naj bi mu botrovala “sanjska ponudba”, naj bi bil tudi preiskavi KPK. Policija čaka, če bodo podani pogoji za uvedbo predkazenskega postopka. Če bi Židanu ali komu od posrednikov dokazali korupcijo,jim po KZ sledi denarna in zaporna kazen do 5 let.

Gregor Židan je bil malo opazen poslanec v Državnem zboru. Veliko Slovencev si ga je zapomnilo po njegovi nogometni karieri, veliko manj pa po tem, da opravlja delo izbranca ljudstva. A ob svojem prestopu so se razkrile manj prijetne informacije o njem. Tako smo poročali o njegovih finančnih težavah v podjetjih Kapodol in Gregorino. Po podatkih Erarja je njegovo podjetje Gregorino dobilo 77 tisoč evrov, večina sredstev pa je prejel v času Cerarjeve in Šarčeve vlade. Tako so slovenski davkoplačevalci Židanu namenili od septembra 2016 do marca 2020 dobrih 70 tisoč evrov. Njegove usluge so potrebovali predvsem študentje, saj je Študentska organizacija v Ljubljani daleč največjih državni financer Židanovega podjetja.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA