Zakaj je pogorela Mozirska koča na Golteh? Grozljive slike!

Požar
Pošar, slika PU Celje

Včeraj zvečer je pogorela že tretja planinska koča z območja Policijske uprave Celje v zadnjih treh letih. Požar je kočo v celoti uničil.

Velik požar na Mozirski koči na Golteh

Kaj je povzročilo požar, ki je včeraj zvečer povsem uničil priljubljeno Mozirsko kočo, nedaleč od smučišča Golte, bo skušala ugotoviti ogledna skupina celjskih kriminalistov, ki je danes zjutraj že prispela na pogorišče. Najemnica objekta je kočo, ki je sicer v zimski sezoni zaprta, obiskala v ponedeljek in takrat ni opazila nobenih posebnosti.

Gasilci so požar v večernih urah pogasili, a rešiti niso mogli praktično ničesar. Na kraju požara je vso noč ostala ekipa gasilcev in dva policista Policijske postaje Mozirje. Kriminalisti so že na pogorišču, ogled bodo začeli takoj, ko bo z vidika varnosti to izvedljivo.

slika PU Celje

slika PU Celje

slika PU Celje

V dobrih treh letih je na območju Policijske uprave Celje to že tretja koča, ki jo je požar v celoti uničil. Oktobra 2017 je zagorel Kocbekov dom na Korošici. V tem primeru smo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili državljanko Poljske. Novembra 2019 je zaradi napake na električni napeljavi v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena, sporoča PU Celje.

PM

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.