Zakaj je znani slikar Robert Uranjek storil samomor?

Roman Uranjek. Slika MG Ljubljana

Slovenijo je pretresla vest, da je umrl znan slikar Roman Uranjek. Kot piše Požareport naj bi slikar storil naredil samomor. Zgodilo naj bi se v petek, ob štirih zjutraj. 

Kot piše Bojan Požar na svojem portalu Požar report,  naj bi slikar Roman Uranjek pred smrtjo najboljšemu prijatelju poslal elektronsko sporočilo, kaj bo storil in kje so ključi od stanovanja na Tavčarjevi ulici. To sporočilo je nekaj ur kasneje prišlo do zdravnice Tatjane Pintar, ki je pred leti živela z Uranjekom, in ona naj bi ga potem našla, obešenega v spalnici, oblečena v njegovo značilno črno obleko. Je smrt neposredno povezana z afero Dušana Josipa Smodeja? Uranjek je namreč odšel v smrt 24 ur po prvi objavi in posledično izbruhom omenjene afere v medijih.

Uranjek naj bi bil tudi mentor Dušana Smodeja, skupaj sta prirejala nekatere galerije in razstave, a tudi zloglasne zabave. Te pa naj se nebi odvijale samo v prostorih Fotopuba, ampak tudi na domu Romana Uranjeka. Kot piše Požareport naj bi na takih zabavah, začinjenih z alkoholom in drogami (tudi prepovedanimi drogami za posilstvo – GBH), prihajalo tudi do množičnih spolnih in drugih zlorab na zabavah prisotnih deklet, celo do fizičnih mučenj, kar naj bi se dogajalo v kleti Fotopuba?

Take  divje zabave naj bi obiskovali tudi nekateri vidni politiki Levice. Viri portala Požareport omenjajo tudi nekatere člane stranke Levica.

Kaj se je v resnici vse dogajalo za štirimi stenami, zaradi smrti slikarja Romana Uranjeka, verjetno ne bomo nikoli izvedeli. A ker naj bi šlo za zabavo elite, povezanih z Levo politično srenjo, tudi levi mediji o tem molčijo. Pritisk na Uranjeka pa je bil žal prevelik.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.