Zakaj Računsko sodišče ni moglo izročiti pošte inštitutu 8. marec?

6. marec
slika: twitter

Računsko sodišče je inštitutu 8. marec poslalo obvestilo o globi zaradi kršenja zakonodaje v času referendumske kampanja. A poštar očitno ni našel njihovega naslova.

Ker obvestila kršitelju niso mogli vročiti na njihov naslov na Glinškovi ploščadi 9, je računsko sodišče pred dobrim tednom z objavo javnega naznanila seznanilo zavod 8. marec o prekršku zaradi financiranja referendumske kampanje iz nedovoljenih virov. Pošiljka na naslov zavoda je bila vrnjena z oznako “preseljen – novi naslov je neznan”, je opozorilo računsko sodišče. Postopek poteka, ker 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač, denarja, ki ga je za kampanjo pridobil iz nedovoljenih virov (od pravnih oseb in iz tujine), v 30 dneh ni nakazal v dobrodelne namene. Zakon za tak prekršek predpisuje globo v med 6.000 in 20.000 evrov. Dodatno globo med 1.500 in 4.000 evrov pa zakon določa za odgovorno osebo.  Piše Spletni časopis.

No kakorkoli že. Šušarjenje z naslovom se nadaljuje tudi po tem, ko je računsko sodišče hotelo vročit pošto inštutu 8. marec, pa se je pošta vrnila z z oznako “preseljen – novi naslov je neznan”. inštitut 8 marec je namreč slikalo nabiralnik, kjer piše njihovo ime. Ne pa seveda naslova. novega ali starega. Je pa njihov nabiralnik poleg Mladine.

Upajmo le, da bo Računsko sodišče tokrat našlo pravi naslov inštituta 8. marec, če se ti, ne bodo spet preselili?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.