Zaključek Festivala športa in zabave Športna pomlad 2017

Danes se bo s prireditvama na Atletskem stadionu Poljane zaključil festival športa in zabave Športna pomlad 2017 v Mariboru.

Med 15. in 19. uro bo potekala prireditev Neulovljivi škrat. Predšolski otroci se bodo lahko zabavali, razgibavali in  skozi igro preizkusili v različnih nalogah. Skupaj s starši bodo lahko obhodili stadion in sodelovali v osmih igrah.  Igre so nezahtevne, prilagojene starosti otrok. Malim škratom pa bodo lahko hkrati pomagali tudi starši. V določeni igri se bo lahko otrok preizkusil tudi večkrat. Za vsako uspešno opravljeno nalogo bo prejel žig in ko bo zbral vseh osem žigov, bo prejel priznanje za udeležbo na športni prireditvi – priznanje za Neulovljivega škrata.

Otroci se bodo lahko zabavali tudi  s skakanjem po napihljivih igralih, gradovih in se spuščali po visokem toboganu.

Med 16. in 17. uro bo Zavod PET (Pasja Enota Terapevtov) izvedel naslednje delavnice s terapevtskimi psi: Skrbimo za živali, Slikanje psa ob opazovanju ter izdelava origami psa in Telovadba s psom.

V sredo, 17. maja 2017, je bila otvoritev prenovljenega Atletskega stadiona Poljane, ki velja za najsodobnejši atletski stadion v Sloveniji. Stadion je eden izmed dveh stadionov v Sloveniji, ki je namenjen predvsem atletiki, kraljici športov. Zgrajen je  bil maja 1977 leta. Prva prireditev na stadionu je bila organizacija državnega prvenstva v atletiki za vojake tedanje jugoslovanske vojske. Spomladi leta 1996 so atletsko stezo preplastili. V štiridesetih letih uporabe so na stadionu bili doseženi številni rekordi, ter norme za evropska in svetovna prvenstva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
66%
1.5km/h
64%
21°C
24°
18°
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
16°
Sun
16°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA