Zala Klopčič “Bolj, kot si čudaški, več možnosti imaš za zmago na Evroviziji!”

slika. omrežje X

Letošnja Evrovizija je postregla z najbolj nepredvidljivim zaključkom. Tudi zato, ker je žirija na RTV -ju glasovala diametralno nasprotno, kot slovensko občinstvo.

Predstavnica Slovenije na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven je v prvem odzivu po uvrstitvi v sobotni finale 68. tekmovanja za pesem Evrovizije s skladbo Veronika dejala, da je to eden najbolj srečnih trenutkov v njenem življenju, “če ne celo najsrečnejši”. A v finalu je pristala med zadnjimi.


A čeprav so se na RTV Slovenija še kako trudili, dodeliti točke svojim izbrancem, katere so bile bolj politične točke, kot dejansko točke nastopov pevcev, pa je bilo občinstvo povsem diametralno nasprotno, Med tem, ko je največ točk slovenska  “strokovna žirija” pripisala Franciji, Švici in Portugalski, je občinstvo največ točk podelilo Hrvaški, Izraelu in Ukrajini.  

Kot ugotavlja Zala Klopčič, letošnja Evrovizija razkriva, kako na nas gleda svet. Satanizem, praktično gol moški na odru, čarovništvo in zmaga “nebinarne” osebe. Se lahko vrnemo v čas, ko smo dejansko gledali Evrovizijo zaradi dobrih pesmi? To je povedala glede Evrovizije:

VREME

Maribor
dež
91%
3.1km/h
100%
18°C
21°
17°
17°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
13°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.