Znano je kdo je ustrelil predsednika slovaške vlade Fica!

V mestu Handlova, kjer je bilo srečanje vlade, je bil ustreljen slovaški predsednik vlade Robert Fico. 59-letni politik je v bolnišnici v Banski Bystrici prestal operacijo in ni več v smrtni nevarnosti.


Premier je pozdravljal podpornike na dogodku, ko se je zgodil poskus atentata, ki je šokiral majhno državo in odmeval po vsej Evropi tedne pred volitvami.

Zdravniki so se borili za Ficovo življenje nekaj ur po tem, ko je bil proruski voditelj, 59, zadet v trebuh, je novinarjem v bolnišnici, kjer se je Fico zdravil, povedal obrambni minister Robert Kalina. Pred kulturnim centrom v mestu Handlova, skoraj 140 kilometrov (85 milj) severovzhodno od prestolnice, je bilo izstreljenih pet strelov, so sporočili vladni uradniki. Fico je bil ustreljen, ko se je udeležil sestanka svoje vlade v mestu s 16.000 prebivalci, ki je bilo nekoč središče premogovništva.

Slovaški mediji so že razkrili identiteto prijetega strelca. To je Juraj Cintula, nekdanji agent in samookolicani levičarski pisatelj ter aktivist. Imel naj bi dovoljenje za posest orožja. Po aretaciji je dejal, da je bil razlog za napad na Fica, ker se ta ni strinjal s politiko vlade. “Likvidacija osrednjih medijev, RTV je bila napadena, medije so uničili,” je dejal.

Spomnimo se kako so pri nas v Sloveniji levičarji grozili, da bodo ubili slovenskega predsednika vlade Janeza Janšo. Očitno ne znajo drugače reševati problemov, kot z lažmi, prevarami in grožnjami. Bog ne aj, da bi jih pri takrat nas uresničili.

Še pomnite tovariši?

 

VREME

Maribor
jasno
93%
1km/h
9%
11°C
12°
11°
11°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.