Žalostno. Župan Fištravec ne ve, da Magna ne spada v Mestno občino Maribor

slika: politikis

Andrej Fištravec in Franc Kangler sta se soočila tudi na televiziji NET TV. Spravljiv Andrej Fištravec se je izognil vprašanju, kaj pozitivnega vidi na protikandidatu, čeprav je baje še pred tednom dni govoril, da nebi s Kanglerjem niti gob nabiral. Sicer pa je Franc Kangler tudi ošvrknil sedanjega župana, da se NLS ne slikajo le z doktorji in direktorji, ampak z vsemi in dajejo priložnost tudi malemu človeku.

Fištravec je na začetku sicer govoril tudi o kapitalu MOM v njegovem mandatu. Pravi da je kapital seda bistveno boljši. Posodobili smo avtobusni promet, vrnili smo festival Lent na reko Dravo, Pohorje ni propadlo, Ljudski vrt bo dobil svojo podobo, pripravljene so obnove starega mestnega jedra, je dejal Fištrevec. Ob stavku, da je ponosen na prihod Magne v Maribor, pa je bilo vsem jasno, da Andrej Fištravec sploh ne ve, da ne Magna ne spada v Mestno občino Maribor.

Kangler je govoril tudi o svojih projektih, katere je dokončal v svojem mandatu. In podaril, da tisto kar je obljubil je tudi izpolnil.

Kandidata sta se lotila tudi vprašanja mestne knjižnice, ki zadnje časi bori duhove. Fištravec pravi, da je Mariborska knjižnica problem zadnjih 30. let in da je problem v višini denarja. Kangler pa mu je odgovoril, da ni problem denar. In poudaril, da je Maribor kulturni hram in kulturnih hramov se ne menja vsakih 5 let. In vprašal Fištravca, kolikokrat v šestih letih je bila njegova ekipa na ministrstvu za kulturo, da bi se projekt Mariborska knjižnica znašla v proračunu ministrstva.

Fištravec pravi, da je 6 letni mandat prekratek, da bi mesto lahko od tega živelo. Mogoče pa bo zaživelo, a pod drugim vodstvom?

Celotni intervju si lahko ogledate TUKAJ.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
71%
2.6km/h
0%
21°C
22°
17°
20°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA