Zaplet: odstop županskega kandidata

Marko Zidanšek in Janez Jemec Slika: SLS

Bitka za župana se niti še začela ni, pa je iz bitke za županski stol izstopil kandidat SLS Janez Jemec. Ta je napovedal svoj odstop tako z mesta predsednika, kot od županske kandidature. Kdo, bo županski kandidat SLS v Mariboru, je zdaj odvisno od tega, kdo bo na kongresu 29. septembra, izbran za novega predsednika SLS. Poroča Večer. Kot pravi Jemec, bo mariborski lokalni odbor za predsednika stranke SLS predlagal svojega kandidata.

Glede izbire novega predsednika je v stranki sicer še zmeraj precej nejasnosti. Eden od možnih imen je Jakob Presečnik, ki je na listi SLS bil trikrat izvoljen za poslanca v državnem zboru, med letoma 2000 in 2004 pa je opravljal tudi funkcijo ministra za promet.

Je pa zanimivo, da sedaj že odstopljeni kandidat za župana Janez Jemec podpira aktualnega župana Andreja Fištravca, saj pravi, da Franc Kangler ne sme dobiti priložnosti, da bi spet postal župan tega mesta. Vendar pa z aktualnim županom nista dosegla podpore.

O tem, kaj se bodo dogovorili na kongresu SLS, bomo poročali tudi na našem portalu.

MZ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.