Zaradi nesoglasij z Luko Mescem, odstopil glavni inšpektor za delo?

Odstopil je glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić, kot razlog navaja različne poglede vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata na pristojnosti ter način dela inšpektorata.

Odstopil je glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Kot so sporočili iz inšpektorata, je Grlić nepreklicno odstopil “predvsem zaradi očitno različnih pogledov vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata ter njega osebno na pristojnosti in način dela Inšpektorata Republike Slovenije za delo”. Piše portal N1.

Minister Luka Mesec je dejal, inšpektorat moral spremeniti način dela, vzpostaviti mešane inšpekcije in sistem rednega nadzora. “Problem je, da take zgodbe vedno zaznajo nevladne organizacije in preiskovalni novinarji,” je dejal Mesec. Zagotovo pa je Mesec najmanj sposoben minister v Golobovi vladi. V Evropi ni primera, da bi bil minister za delo in družino nekdo, ki nima niti minute delovne dobe v gospodarstvu in nekdo, ki sploh nima družine.

Danes je očino zanimiv dan, predvsem za odstope. Zjutraj je odstopil direktor UKOM-a Dragan Barbutovski, popoldan pa še glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Očitno ta vlada in njena ministrstva res dobro delajo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
89%
0.5km/h
96%
13°C
14°
11°
12°
Sun
12°
Mon
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA