Zaradi petkovega nedovoljenega zbiranja Olaj odredil nadzor na delom policije!

Na petkovem neprijavljenem shodu so se poleg že dobro znanih “jenullovcev” zbrali tudi Rumeni jopiči, ki pa so bili po njihovem mnenju neupravičena tarča policije.


ODREJEN NADZOR NAD DELOM POLICIJE NA PETKOVEM NEPRIJAVLJENEM SHODU

Na petkovem neprijavljenem shodu so se poleg že dobro znanih “jenullovcev” zbrali tudi Rumeni jopiči, ki pa so bili po mnenju mnogih neupravičena tarča policije. Po burnem odzivu javnosti si je generalni direktor policije ogledal posnetke dogodka in ugotovil, da so se dogajala določena neskladja. “Na podlagi sobotnega poročila PU Ljubljana in kasnejše dopolnitve tega poročila, ter ogledom video dostopnega materiala iz družbenega omrežja je ugotoviti neskladje in različnost interpretacij istega dogodka glede ukrepanja policije,” je pojasnil Olaj. Zaradi ugotovljenih neskladij in izjav prič na dogodku bo tako v tem tednu odrejena preiskava nad delom policije v PU Ljubljana. 

Olaj poudarja, da je v tem primeru nujno ugotoviti, ali je bilo delo policije opravljeno strokovno in zakonito, zato je odredil izvedbo nadzora nad delom policije na Policijsko upravi Ljubljana. “Za odgovor na vprašanje, ali bilo delo opravljeno strokovno in zakonito je neizogibno potrebno ugotoviti dejansko stanje, zato sem v nedeljo odredil izvedbo nadzora nad delom PU Ljubljana. Ugotovitve bodo znane v tednu dni,” je še dodal Olaj v pisni izjavi za javnost.

So pa policisti, kot smo že pisali kršili zakon o dolžnosti policije. 28. člen o dolžnostih policije pravi: “Če je shod oziroma prireditev organizirana v skladu z določbami tega zakona, je policija dolžna zagotoviti, da shod oziroma prireditev ne bo motena ali ovirana.” Pri zagotavljanju reda v primeru državne proslave se to seveda ni zgodilo. Vprašanja glede tega smo že poslali na generalno policijsko upravo. 

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
2.1km/h
40%
27°C
29°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.