Zaradi slabe epidemiološke slike je del Slovenije spet v rdečem?

obalno-kraška regija ukrep

Neumnost ljudi je pripeljala do ponovnega zaprtja dela Slovenije in sicer je ponovno rdeča obalno-kraška regija.

Obalno-kraška regija spet rdeča

Protesti proti odprtju šol so obalno-kraški regiji dali odgovor. Virus je še vedno med nami. In kot bumerang se je vrnil med ljudi. Vlada je tako sprejela odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se podaljšuje obdobje veljavnosti obstoječega odloka, kar pomeni, da se izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko ohranijo. Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v Obalno-kraški statistični regiji pa se oži izjeme na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov, piše na spletni strani vlade.

rdeča faza, ki velja za Primorsko

Javni linijski prevoz potnikov v medkrajevnem in mestnem avtobusnem prevozu potnikov, javni železniški prevoz potnikov v notranjem prometu, stalni zunajlinijski prevozi potnikov, občasni prevoz potnikov in avtotaksi prevozi se lahko izvajajo le skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. To velja za vse regije.

PM

 

VREME

Maribor
oblačno
83%
2.1km/h
91%
23°C
24°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.