SLIKA: Škandal24

V družbi, od države “rejenih” Kombinatk naj bi s partizansko čepico v rokah znašel tudi kandidat za za visoko javno funkcijo. sodnika Vrhovnega sodišča RS Primož Gorkič.

Kandidat za sodnika vrhovnega sodišča s partizansko čepico?

Po Twitterju je zaokrožila fotografija, na kateri je skupina, v kateri je Primož Gorkič, oblečena majice, s katerih v rdeči žarita srp in kladivo, Che Guevara in rdeča zvezda. Gorkič je oblekel majico Converse All Star z zvezdo, v rokah pa drži partizansko čepico z rdečo zvezdo, katerih osrednja parada so sicer januarski shodi v Dražgošah. Razkriva portal Škandal24.

Da se razni sodniki radi slikajo v rdečem, s partizanskimi zvezdami, zastavami prejšnjega režima je več, kot očitno. Sedaj pa želi še Sodni svet Republike Slovenije, ki ga vodi Erik Kerševan, protežiranec stranke SD, ki se mu je brez dne sodne prakse uspelo zavihteti na položaj vrhovnega sodnika, ustoličiti še vrhovnega sodnika, ki uživa v totalitarni simboliki? Skrajno sprevrženo! Gorkič sicer pravi, da je posnetek nastal na dogodku Pohod ob žici, ter da pri kombinatkah nima nobene funkcije. To verjetno res drži. Ker so Kombinatke le ženske, a kako lahko nekdo, ki propagira totalitarne simbole postane sodnik vrhovnega sodišča RS in sodi pošteno?


MG