Zasoljene cene odnesle gledalce iz Planice

Slika iz Planice (zajem slike - RTV)

Organizatorji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, so bili na temo prodanih vstopnic in zasoljenih cen namestitev deležni kritik že pred prvenstvom. Očitno so zasoljene cene odnesle tudi gledalce!

Zanimivo je, da v Planici manjkajo nemški gostje, saj so njihovi tekmovalci v sezoni dosegli malo uspehov in posledično je malo tudi zanimanja za SP. Del gostov s Poljske bo manjkal zaradi vojne v Ukrajini, saj številne poljske družine doma gostijo ukrajinske begunce. Javna skrivnost je, da za slovenske ljubitelje smučarskih skokov velja, da so zanje cene za SP previsoke. Za ostale športe na SP je zanimanje manjše. Tri tedne po prvenstvu bodo domači ljubitelji skakalnega športa za 30 do 35 evrov dobili polete dolge do 250 metrov. Za SP na manjših napravah so vstopnice skoraj 100 odstotkov dražje.

Ko so organizatorji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici videli, da ne bodo prodali toliko vstopnic, kot so si želeli, so začeli varčevati na drugih področjih. Zmogljivost tribun, ki je bila na smučarskih tekih in skokih predvidena za 7000 do 8000 gledalcev, so zmanjšali na 4000, stojišča pa so povečali za množice, ki si ne morejo privoščiti sedišč. A tudi to ne pomaga več.

V zadnjem obdobju se organizatorji zato trudijo prodati vstopnice predvsem slovenskim gledalcem. Zato smo v sodelovanju s Petrolom začeli prodajati popoldanske in družinske vstopnice od 15. ure dalje. Šolam so za obisk prvenstva med tednom ponudili ceno 12 evrov in pol za otroka ter iz tega naslova dnevno pridobili od 500 do 1000 otrok. A še to je premalo in za nekatere starše tudi 12€ ni malo.

Žal je vsesplošna draginja naredila svoje in na žalost si bo izredno malo Slovencev lahko,  svetovno prvenstvo v Planici ogledalo v živo. 

vir: Dnevnik, Žurnal24

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.