Glavni gledališčnik Marjan Šarec, kateri še vedno misli, da je Državni zbor gladališče in poslanci igralci se vse bolj zapleta. Sedaj se celo predstavlja, kot nekakšni rešitelj Slovenije.

Marjan Šarec, kot da bi igral v gledališču?

Je pa Šarec res odličen igralec. Celo tako dober, da mu je, kot ovčke, sledilo, 12,60% ljudi. Ampak stvar se obrne, ko opaziš, da nimaš ne znanja, ne volje, ne želje do dela, ne argumentov in 6 popravcev v osnovni šoli.

Je pa nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca slikovito opisal predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Kot predsednik stranke SMC se Počivalšek ukvarja s tem, kako bodo delali naprej, da bodo realizirali koalicijsko pogodbo. V vladi so se po njegovih besedah dogovorili, da začnejo prihodnji teden delati na način, ki velja za “normalne” in ne za izredne razmere. “Šele zdaj bomo lahko pokazali, kaj sploh zmoremo v tej koaliciji,” je povedal Počivalšek o tem, kaj in kako vlada dela. Počivalšek je pomnil je na veliko premoč SMC v koaliciji Mira Cerarja, a so takrat po njegovih besedah vseeno delali previdno in z občutkom do manjših partnerjev. “Bi rekel, da podobno zdaj dela SDS z nami,” je dodal. Vlada Marjana Šarca se po Počivalškovih besedah z vsebinskimi zadevami ni ukvarjala.

“Vse skupaj je bilo pri delu Marjana Šarca videti, kot nekakšno gledališče. Ta zgodba nas je stala stabilnosti in verodostojnosti, mi smo bili v Šarčevi koaliciji bolj na stranskem tiru kot kadarkoli,” je dejal prvak SMC. Aktualna vlada je po njegovih besedah odgovor na nesposobnost Šarca, da bi voljo koalicijskih partneric povezal v kaj večjega oziroma v kaj več kot črko na papirju.

Jasno je, da v tem trenutku ni toliko prihodkov, kot so jih načrtovali, zato se bo država zadolžila in vložila v revitalizacijo gospodarstva: “Rezi v predvideno porabo bodo, bomo pa pri teh odločitvah zelo zadržani in previdni. Morali bomo biti racionalni, ampak gledati naprej. Ne smemo biti črnogledi in reči, da se bo zdaj svet podrl, ker imamo manj prihodkov,” pravi Počivalšek.

Slovenija zmore in bo zmogla tudi naprej. Tako je odločna koalicija. Nenehna nagajanja, klevete, laži in vse ostalo, pa je še naprej del dobro uprizorjenega gledališkega dela z naslovom Marjan Šarec v opoziciji!

MG