slika: Demokracija

Zagotovo se spominjate nedebudnega sekretarčka vlade za izobraževanje Jerneja Štromajerja. Tistega, ki je kristjane z zapisom na družbenem omrežju užalil, da so umazane živali?

Biciklist Štromajer ob 40 evrov?

In prav ta sekretarček, vidni predstavnik Socialnih demokratov, vedno v rdeči opravi, se rad udeležuje petkovih protestov. No po izgledu bi sicer rekli, da veliko raje protestira, kot kolesari. Njegove marksistične ideje in nenehna mržnja do desnih volivcev je sodu izbilo dno lani, ko je (imel je še službo državnega sekretarja) na twitter in facebook profil kristjanom voščil božič: “Vesel božič, ve umazane živali.” Takrat so se celo užaljeni ljudje zbrali na protestih zaradi njegove nesramnosti.

No sedaj, ko je pa Štromajer dejansko izgubil službo, kot sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost (in malo manj) šport, pa čeprav naj bi še vedno kasiral nadomestilo, se vsak petek odpravi na kolo in protestira proti… verjetno niti sam ne ve čemu. Ampak vidnemu predstavniku je pravzaprav vseeno, samo da bodo Socialni demokrati spet na oblasti.

Zagotovo pa bo Štromajer pokasiral tudi kazen. Bo 40 evrov dovolj za protestni nastop s telefonom v roki?

MG