Na včerajšnji seji Odbora DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je bilo slišati veliko neumnosti in laži tako o ministru Janezu Ciglerju Kralju kot tudi o Zavodu Iskreni.

Pogrom nad Zavodom Iskreni

Na včerajšnji seji odbora DZ za delo je bilo skozi razpravo slišati številne očitke o tem, da je minister za delo Janez Cigler Kralj sredstva namenil »svojemu« »prijateljskemu« zavodu, pri čemer se je zavod označevalo kot »politično organizacijo«, ki da je »idejno, politično in kadrovsko« blizu stranki Nova Slovenija.

Zavod Iskreni je nevladna organizacija. Ni zavod neke stranke, kot se mu to skuša obesiti v političnih razpravah, pa čeprav so mu mnogi ljudje vrednotno blizu. V njem delujejo ljudje različnih nazorov in podporniki različnih političnih opcij (ki sami podpirajo kogarkoli pač želijo), prav tako vsebine odražajo tudi kritičnost do stranke, katere nalepko se poskuša na levici prilepiti na zavod. Tako je najti številne intervjuje in vsebine s pripadniki različnih političnih opcij in raznolikimi nazori. Janez Cigler Kralj tudi v kratkem času njegovega družbeništva v zavodu ni vplival na njegovo operativno delo.

“Pogrom nad Zavodom Iskreni, ki ga vodijo mediji in predlagateji sklica nujne seje odbora, je v zreli družbi nesprejemljiv. Razumemo, da se je nekaj podobnega lahko štelo kot sprejemljivo v srednjem veku, danes, v sodobni družbi, pa ima vsak pravico do svobodnega mišljenja in delovanja.”

V podporo zavodu Iskreni lahko tudi vi podpišete peticijo in tako podprete tudi ministra Cigler-Kralja, kateremu grozi interpelacija. Zavod Iskreni so do sedaj javno podprli: Iniciativa Prebudimo Slovenijo, Zbor za republiko, Slovenska škofovska konferenca, društvo Družina in življenje in druge organizacije in posamezniki

 Podporo lahko izrazite s podpisom TUKAJ 

Preberite tudi: Poglejte to razpredanje poslanca LMŠ Aljaža Kovačiča.

PM