Ženski odbor SDS savinjsko – šaleške regije, na predbožičnem koncertu v SNG Maribor.

Ženski obor SDS, savinjsko-šaleške regije, slike Alenka Gortan

December ima v naših srcih prav posebno mesto – vsakodnevni mraz, ki nas obdaja, in prezgodnji sončni zahodi nas opominjajo, da sta toplina in svetloba tisto, kar daje in ohranja življenje.” Tako so zapisali ob letošnjem božično-novoletnem koncertu SNG Maribor.

V SNG Maribor so letošnji božično-novoletni koncert glasbeni večer posvetili prav vsem. Še posebej tistim, ki ste si zaželeli več ljubezni, komičnih zapletov in lirično občutenih melodij. Obiskovalce so pobožali odlomki iz Rossinijevega Seviljskegavali z uverturo in ljubezensko izpovedjo Minke iz Foersterjeve znamenite opere Gorenjski slavček. Podobna in s hrepenenjem prežeta občutja so prevevala tudi Valentinovo arijo iz znamenite Goundeve opere Faust. Obiskovalci so ob tem neizmerno uživali.

Velikega božično-novoletnega koncerta pa se v SNG Maribor vsako leto udeležujejo tudi članice ženskega odbora SDS, savinjsko – šaleške regije, ki jih vodi Alenka Gortan in to že osmo leto zapored. Letos so se jim pridružile tudi ženske iz mestnega odbora SDS Maribor.

 Po izvrstnem božično novoletnem koncertu, kjer stoječih ovacij kar ni in ni hotelo biti konec, so ženske savinjsko-šaleške regije SDS, v družbo povabile tudi umetniškega vodjo in dirigenta Simona Krečiča, ter solistko mariborske opere, letošnjo Prešernovo nagrajenko, izjemno Andrejo Zakonjšek Krt.

slike: Alenka Gortan

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
89%
1km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA