Zlatan Čordić še pred preiskovalnim sodnikom. Stevanović že doma?

slika, družbena omrežja

Reper Zlatko je bil nekaj čez 16.uro, le dobre pol ure pred potekom 48-urnega pridržanja, priveden pred preiskovalnega sodnika.

Zlatan Čordič še pred sodnikom, Stevanović že doma

Policija Zlatanu Čodiću očita hujskanje k upiranju, po poročanju Večera so v odločbi o pridržanju navedli, da je prek ozvočenja protestnike neprijavljenega shoda pozval, “naj ponovno zasedejo ulice v Ljubljani ter z gestikuliranjem z rokami (nakazal je, naj mu sledijo po ulici) hujskal k protipravnemu ravnanju”. Protipravno ravnanje naj bi bilo kršenje odloka policije, da je shod razpuščen in da naj ne kršijo javnega reda in miru.

Za Čordća policija predlaga pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Policija naj bi sicer sodnikom predložila dovolj dokazov, da pomu podaljšajo pripor a odločiti se mora Preiskovalni sodnik

Oba sta osumljena hujskanja k uporu. Za to kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do enega leta, če je pri teh aktivnostih ovirana odločba ali ukrep državnega organa ali če to dejanje stori vodja skupine, se lahko storilec kaznuje z zaporom do treh let. Stevanoviću po naših informacijah očitajo kaznivo dejanje po drugem odstavku, torej mu grozi triletna zaporna kazen.

Stevanovič že doma

Vodji politične stranke Resni.ca Zorana Stevanovića, ki se mu je 48-urno pridržanje izteklo zvečer, pa so že izpustili iz pripora, piše portal N1.Iz njegove stranke pa so sporočili, da neprijavljenih shodov ne bodo več organizirali.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.