slika: Demokracija

Zmago Jelinčič je politik, ki veliko pove brez dlake na jeziku. Zato je marsikomu trn v peti še posebej trenutni opoziciji, ki želi zrušiti vlado.

Zmago Jelinčič je pohvalil delo vlade Janeza Janše

V intervjuju za SIOL je Zmago pohvalil delo vlade Janeza Janše v boju zoper epidemijo koronavirusa. Pravi da veliko slovenskih državljanov iz drugih republik nekdanje Jugoslavije in delavcev, ki prihajajo na delo v Slovenijo, prinaša veliko teh bolezni, noben pa jih na meji ne kontrolira, ampak gredo kar enostavno čez, kar je narobe.

Kar se tiče nasilnih protestov, je Jelinčič v intevjuju dejal, da bi morali izgrednike kaznovati, jim odvzeti slovensko državljanstvo in jih izgnati v matično domovino oziroma državo izvora. “Mislim, da je to šele začetek, kar je napovedal tudi Anis Ličina, ko je rekel, da bodo protesti vedno hujši,! je dejal Jelinčič.

Po mnenju Zmaga Jelinčiča je predsednik Vlade Janez Janša izredno prodoren. “Dober je,” pravi Jelinčič. V Evropi in v svetu ga cenijo. Slovenija se je zaradi njega prvič po desetletjih postavila na mednarodni oder. “Konec koncev je treba poudariti, da država deluje dobro, da gospodarstvo kljub koronavirusu še vedno deluje bolje kot v drugih evropskih državah.” pravi prvak SNS.

Levica izgublja tla pod nogami

Se je pa Zmago Jelinčič obregnil tudi ob t.i. koalicijo KUL. “Levica kot politični pol izgublja tla pod nogami in se oprijema enih čudnih bilk, ki so v glavnem že pod vodo. Dejstvo je, da jih to, kar govori gospod Jože P. Damijan, samo smeši,” pravi Jelinčič.” Nezaupnice ne bomo nikoli podprli!”


V SNS hodijo sedaj razni odposlanci in poskušajo nekako prodreti v SNS. “Mi trdno držimo obljubo iz sporazuma o sodelovanju, je pa zanimivo, da Damijan govori, da bodo do božiča zrušili vlado, ko je bilo pa pri glasovanju o proračunu evidentno, da so lahko vedno nabrali za svoje amandmaje največ 37 glasov.” Pravi Jelinčič.

Karl Erjavec je trgovec

Jelinčič je spregovoril tudi o Karlu Erjavcu za katerega je dejal, da je on le trgovec in je vedno špekuliral na način, da je zase iztržil največ. “Dejstvo je, da za upokojence v času svojega časa vladanja ni pravzaprav naredil nič. Tukaj se strinjam z Alenko Bratušek, da je ona naredila bistveno več za upokojence kot pa on,” pravi Jelinčič-

Celotni intervju si lahko preberete TUKAJ!

Preberite tudi:

Izjava, ki odmeva! Kako je Zmago Jelinčič pokomentiral novico o tehničnem mandatarju?

PM