Znani predsedniški kandidati

Konec letošnjega leta se izteče petletni predsedniški mandat aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju. Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je volitve predsednika razpisal za nedeljo 22. oktobra.

Državna volilna komisija je prejela in preverila deset kandidatur za predsedniške volitve. Potrdili so jih devet in zavrnili kandidaturo Aleša I. Cepiča.

Na volitvah predsednika republike, se bo za mesto predsednika potegovalo devet kandidatov in sicer: sedanji predsednik Borut Pahor, predsednica stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati Ljudmila Novak, ministrica za izobraževanje in kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič, evropska poslanka in kandidatka SDS Romana Tomc, kamniški župan Marjan Šarec kot kandidat Liste Marjana Šarca, koprski župan Boris Popovič,  upokojenka Angelca Likovič, samostojna podjetnica Suzana Lara Krause in predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško.

Mariborčan Andrej Šiško je svojo kandidaturo na Državno volilno komisij vložil tik pred zdajci, nekaj minut pred polnočjo, ko se je iztekel rok. Kandidira s podporo stranke Zedinjena Slovenija, katere predsednik je in predložil je 3457 podpisov volivcev. Na spletni strani njegove stranke piše, da se bo zavzemal za »vrnitev ukradene države slovenskemu narodu in slovenskemu ljudstvu« ter »prebuditev slovenskega ljudstva, ki mora vzeti stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev za predsednika republike«. Sicer pa Mariborčani Andreja Šiška poznamo kot dolgoletnega vodjo nogometne navijaške skupine Viole.

Danes bodo z žrebom v Cankarjevem domu določili vrstni red, po katerem bodo navedena imena kandidatov na glasovnici. Imajo pa kandidati še čas, da umaknejo svojo kandidaturo, najkasneje do ponedeljka  2. oktobra.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.