Slovenijo še vedno pretresa smrt legendarnega pevca in velikega domoljuba Korada Buzetija. Po težki bolezni je umrl v 65, letu v soboto v ob 10. uri v Žirovnici.

Znano je kdaj bo pogreb Korada Buzetija

Zagotovo ga ni Slovenca, ki nebi poznal dueta Korado in Brendi. Bila sta pravi glasbeni legendi, skupaj sta prepevala ponarodele pesmi  Žena me je zapustilaSem pravi Primorec, kam so šli vsi cigani, Kot smreke so padale in druge. Korado je po Brendijevi smrti sodeloval tudi z drugimi glasbeniki, nazadnje pa z njegovim velikim prijateljem Boštjanom Cerarjem. Skupaj sta posnela tudi zadnje Koradove pesmi.

Preberite tudi: Im memoriam! V spomin na Korada Buzetija!

Družina Korada Buzetija, njegova hči Monika je za naš portal e-Maribor sporočila naslednje sporočilo: Pogreb Korada Buzetija, bo v sredo, 2. septembra 2020 na pokopališču Blejska Dobrava (občina Jesenice), Žara bo od 9. do 12. ure v 1. mrliški vežici in v tem času se boste tudi lahko poslovili od njega. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

Za vse, ki boste prihajali na pogreb iz drugih krajev. Potujte po avtocesti za Jesenice. Iz avtoceste se odcepite na izvoz LIPCE in na križišču DESNO za Gorje. Za tem pa peljete proti BLEJSKI DOBRAVI. Skozi naselje se peljete do ozkega predora, zatem pa po predoru zavijete desno do pokopališča.

MG