letalo ZDA, slika: twitter

Na ljubljanskem letališču naj bi popoldan pristalo letalo Boeing C-40 ameriških zračnih sil. Letalo je na Brnik priletelo neposredno iz ene izmed vojaških baz v bližini Washingtona.

Naj bi res šlo le za rutinski trenažni let?

Vsi se sprašujemo, kaj tako pomembno letalo dela v Sloveniji in kdo so bili gostje letala. Kot poroča 24ur je letalo iz Washingtona na Brnik bilo na rutinskem trenažnem letu, v Sloveniji je tako prespalo tehnično osebje, ki bo kmalu tudi zapustilo državo. Ker let ni bil prijavljen kot civilni let, tega ni bilo moč opaziti na aplikacijah, ki omogočajo pregled letov, kot je to na primer Flightradar24. Na krovu letala naj bi bili izključno člani posadke, dodajajo.

Preberite tudi: Skrivnostno! Na Letališču Jožeta Pučnika je v poznih večernih urah pristalo pomembno ameriško letalo! Koga je pripeljalo?

 

Če se je to res zgodilo, lahko seveda samo ugotavljamo. Je pa malce nenavadno, da so se potniki popoldan namenili v Ljubljani le prespati in da je bilo ob prihodu letala prisotno tako močno okrepljeno varovanje. Dogodek spremljamo naprej!

MG