Zoper Damijana Jankoviča zopet ustavljena preiskava?

jankovič
Damijan in Zoran Jankovič, slika: Demokracija

Marjan Pogačnik je konec oktobra lani onemogočil sojenje sodnici Ani Testen z nenadno prerazporeditvijo v Kamnik in odvzemom večine sodnih spisov. To je povzročilo ustavitev preiskave zoper Jankoviča?

Proti Damjanu Jankoviću ustavili preiskavo

Po neuradnih informacijah s sodišča o katerih piše SIOL, je zunajobravnavni senat, v katerem je kot poročevalka sodelovala Testenova, 9. 10. 2020 kot neutemeljeno že zavrnil pritožbo Jankovićevega zagovornika in bi se morala nadaljevati preiskava zaradi kaznivega dejanja davčne zatajitve, ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Nanašala se je na zapletene transakcije, ki so presegale milijon evrov. Odločitev je bila v senatu že sprejeta, sklep pa še ni bil napisan, ker je sodnica Ana Testen zbolela.

Po tem pa jo je predsednik sodišča Pogačnik 22. 10. 2020 kazensko prerazporedil na okrajno sodišče v Kamnik in ji odvzel večino primerov in spisov. Primera Janković ji ni odvzel takoj, je pa to dodatno storil čez čas in zadevo Janković predal poročevalki sodnici Urški Zorko. Spremenjeni senat, v katerem ni več Testenove, pa je zadnje tedne sprejel diametralno nasprotno odločitev.

Ugodili so pritožbi zagovornika sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića Damjana Jankovića in ustavili preiskavo, je neuradno mogoče slišati s sodišča.

Lahko bi rekli, da imajo Jankovičevi primeri na sodišču več sreče, kot pameti. Prav vsi po vrsti padajo, se založijo, zastarajo… Kako lepo je, če si levi?

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
58%
4.1km/h
0%
4°C
8°
2°
4°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA