Eugenija carl , častno razsodišče
Eugenija carl, slika: v fokusu

Kot smo že pisali, je Ekonomska fakulteta univerze v Zagrebu pred dnevi potrdila, da je diploma poslanca Branka Simonoviča verodostojna.

Branko Simonovič zahteva opravičilo Evgenije Carl

Poslanec je sicer že konec prejšnjega tedna pokazal potrdilo o opravljeni diplomi, po tem ko je novinarka Evgenija Carl na javni televiziji poročala, da je njegova visokošolska diploma sporna, oziroma ne obstaja. Na javni RTVS njegovim dokazom sicer niso verjeli, zapisali so, da bodo verodostojnost preverili še v Zagrebu. To, da so iz Zagreba obstoj Simonovičeve diplome potrdili, pa jim ni zadostovalo, piše portal Nova24TV.

Za mano je nekaj napornih in neprijetnih dni. Očitki, da nimam formalne izobrazbe, ki jo navajam v vseh javno dostopnih virih, niso prijetni. Še posebej ne, če se pojavijo v takšnem mediju, kot je RTV Slovenija,” je v izjavi za javnost zapisal poslanec. Objavo Carlove, da ni diplomiral, še preden je sploh dobil možnost, da dokaže nasprotno, pa je označil za neprofesionalno in neetično. Po njegovem mnenju celo meji na kaznivo dejanje.

A Carlova ni mnenja, da bi se morala opravičiti. Na Facebooku je zapisala, da so prispevek objavili na podlagi dejstva, da poslanec ni z ničemer dokazal svoje domnevne pridobljene izobrazbe na Univerzi v Zagrebu in da je omenjena institucija jasno zanikala, da bi imela takšno diplomo ali podatke o njej.  V prispevku po njenih besedah niso trdili, da poslanec Simonovič ni končal študija ali da nima diplome, pač pa so navajali zgolj dejstva, zbrana na podlagi odgovorov uradnih institucij in poslančev odziv.

Izmikanje resnici je za Carlovo očitno povsem nekaj normalnega. A zagotovo laž nebi bila sproducirana, če Simonovič nebi bil tisti poslanec, ki ni podprl opozicije KUL in ki se je uprl Karlu Erjavcu, ob glasovanju o nezaupnici vladi. Če pa Carlova tako rada raziskuje, potem pa naj razišče, kje je Šarčeva osnovna šola in kam je bilo pospravljenih 2 milijona evrov zanjo?

PM


Preberite tudi:

Novinarsko častno razsodišče nad Eugenijo Carl!