Zorčičeve politične mahinacije! S kom naj bi se dobil in v katero stranko naj bi prestopil?

igor zorčič predsednik
Igor Zorčič predsednik DZ RS, slika: regional obala

Po “lockdownu” se bo spet začelo. Iskanje novega predsednika Državnega zbora, kjer si koalicija prizadeva, da spodnese sedanjega predsednika Zorčiča.

Zorčičeve politične mahinacije

Če bi Zorčič imel kanček samokritike bi odšel sam. Saj bi bilo precej nenavadno, da Državni zbor vodi nekdo, ki prihaja od nepovezanih poslancev, kjer so samo štirje člani. Zadnjič naj bi sicer na glasovanju “zamočil” Franc Jurša, ki ne mara Jožefa Horvata in naj ga nebi želel za predsednika parlamenta. A to so le špekulacije.

Kot navaja Požareport naj bi se Zorčič, na njegovem poslovnem obisku v Švici srečal z Aleksandrom Čeferinom  in šele po tem “švicarskem pogovoru” naj bi se potem na hitro odvil odhod Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića iz poslanske skupine in stranke SMC. No Zorčičeva žena Nataša pa naj bi dobila odvetniške posle, težke okoli 400 tisoč evrov?

Najbolj zanimivo pri vsem pa je to, da naj bi leve opcije spet prevzele DeSUS in da se tam dogajajo res čudne reči.  Baje naj hi za mesto predsednika snubili prav Igorja Zorčiča, tudi zato, da DeSUS popelje v trdo opozicijo in s tem sproži predčasne volitve. Tja naj bi prestopila tudi Janja Sluga?

PM

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
20°C
22°
19°
20°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.