Tudi Arsenovič nima rešitve za mariborsko knjižnico?

Poteklo je gradbeno dovoljenje za knjižnico na Rotovškem trgu

Toliko časa se je o knjižnici govorilo in prerekalo da je poteklo tudi gradbeno dovoljenje. Kako naprej ni znano, se pa občina nagiba k rešitvi na Rotovškem trgu. A kako?Samo govorjenje in obljube župana Arsenoviča so vseeno le premalo.

Mariborski župan Saša Arsenovič računa na pomoč vlade, saj naj bi tudi ministri iz stranke SMC zagotovili pomoč. Mariborska knjižnica je bila tudi ena izmed perečih tem predvolilnih soočenj, za rešitev le-te pa so se zavzemali vse stranke. Ampak pričakovanja, da rešitev pade kar z neba, ne bo pripomogla ne knjižnici in ne županu.

Je pa pričakovati, da do gradnje še dolgo ne bo prišlo, saj le-ta na Rotovškem trgu verjetno ne bo mogoča, glede na dejstvo, da je gradbeno dovoljenje za I. fazo izgradnje poteklo v letu 2018, je nemogoče pričeti z gradnjo II. faze, kljub veljavnosti gradbenega dovoljenja. Posledično gradbeno dovoljenje ni veljavno.” Piše portal MBreport.

V četrtek bodo sicer skupaj staknili glave tako knjižničarji, kot županova ekipa in skušali najti rešitev, a verjetno dlje, kot od županove obljube o morebitni pomoči vlade tudi tokrat ne bodo prišli.

SIFA

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA