Županov svetovalec Marko Kovačič, končno na zatožni klopi

Marko Kovačič in Andrej Fištravec.

Svetovalec mariborskega župana Marko Kovačič se je na zatožni klopi mariborskega sodišča znašel zaradi očitkov poslovne goljufije in kršenja pravic delavcev.  Zagovarja se, da ni imel namena nikogar oškodovati.

Kot piše Večer, tožilstvo Kovačiču očita poslovno goljufijo na račun sedmih upnikov, ki jim njegovo podjetje Svarog informacijske tehnologije (IT) ni dostavilo interaktivnih tabel v skupni vrednosti okoli 120 tisoč evrov. Ob tem tožilstvo Kovačiču zaradi neplačila socialnih prispevkov, očita tudi dve kaznivi dejanji kršenja pravic skupno sedmim zaposlenim v Zavodu Svarog in družbi Svarog informacijske tehnologije.

V vseh teh letih sem živel izjemno skromno, porabljal sem samo toliko, kolikor je bilo nujno za preživetje. Ker sem osebno poplačal dolgove, sem zdaj sam največji upnik svojih družb, je dejal Kovačič. Zanimivo pa je, da je prav danes Kovačič vrnil še zadnje dolgove in je finančni upravi poravnal še zadnji dolg do zaposlenih.

Očitno je sodišče tisto, ki se ga Kovačič tako zelo boji, da lahko po več letih, končno vrneš dolgove. Sicer pa biti županov svetovalec ni kar tako.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
2.6km/h
0%
-1°C
1°
-3°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA