Pomladne študentske igre 2017 v Mariboru

Vir: Valparaiso university

Danes Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira tradicionalne pomladne igre študentov Univerze v Mariboru v študentskem kampusu na Gosposvetski cesti.

Študentje se bodo tudi tokrat lahko preizkusili v različnih športnih disciplinah, kot so »futsal«, vleka vrvi, fitnes na prostem, »body zorbing«, košarka, »disk golf«, »ultimate frizbi« ter v še vedno priljubljeni otroški igri »med dvema ognjema«.

Vključili bodo tudi mimoidoče, za katere so pripravili hitri vprašalnik (t.i. Speed Quiz) na temo športa in zdravja. Za pravilen odgovor bo sodelujoči prejel donatorsko nagrado. 

ŠOUM bo na igrah izvajal tudi “Akcijo 0,0” in “Kadilsko policijo”, s katerima želi študente osveščati z negativnimi učinki kajenja in pitja alkoholnih pijač ter jih seveda odvrniti od teh “razvad”. Skušali dobo dokazati, da študentom, rek »zdrav duh v zdravem telesu« ni tuj.

S ciljem postopnega spreminjanja prehrambenih navad študentov, bodo na igrah izdelali t.i. permakulturne vrtičke, ki ne zahtevajo veliko fizičnega dela, vendar olepšajo bivalno okolje. Permakulturni vrt je samozadostni trajnostni vrt, oblikovan ekološko in narejen na osnovi naravnih ekosistemov.

Zvečer ob 19. uri bo zaključni turnir študentske futsal lige Eat smart v Športni dvorani na Vrbanski cesti pri stopnicah na Kalvarijo. Najboljše tri ekipe lige bodo prejele denarno nagrado v skupni vrednosti 1500€, naslov prvaka lige pa zgolj ena ekipa.

Poskrbeli bodo tudi za prijetno druženje in zabavo ob zvokih glasbe.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
0.5km/h
27%
-6°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA