Kompetence novih generacij – potencial za poslovno in družbeno inoviranje v Podravju/Podonavju

Mestna občina Maribor je objavila vabilo k sodelovanju v lokalni inovacijsko svetovalni skupini EU projetka “New generation skills”. Projekt se bo izvajal v obdobju od 1. 1. 2017 do 1. 6. 2019.

Skupaj s Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA si prizadeva za krepitev potenciala mladih in skupaj s partnerji išče učinkovite rešitve, ki bodo mlade talente opremile z ustreznimi kompetencami za reševanje lokalnih izzivov.

Namen projekta je na lokalni/regionalni ravni ustvariti spodbudno okolje za mlade, ki omogoča družbeno inoviranje, od prepoznavanja potreb okolja do razvoja idej in oblikovanja inovativnih produktov. To terja povezanost vseh deležnikov in spremembo miselnosti ter izboljšanje kompetenc relevantnih akterjev: mladih, gospodarstva, izobraževalcev, podpornih organizacij, lokalnih skupnosti ter drugih javnih organizacij odgovornih za pripravo in odločanje o politikah in programih spodbujanja inovativnosti, podjetništva, socialnega podjetništva in zaposlovanja mladih

S projektom želijo nadgraditi obstoječe mehanizme sodelovanja akterjev štiri-spiralne mreže (quadruple-helix: javna uprava, izobraževalci & podporne organizacije, gospodarstvo, uporabniki/sektor SE/skupnost) z namenom oblikovanja celovitega in povezanega podpornega ekosistema, ki bo spodbujal družbeno inoviranje, podjetništvo in socialno podjetništvo ter zaposlovanje mladih.

Na uvodno srečanje Lokalno/regionalne Inovacijsko Svetovalne Skupine vabijo danes, v sredo, 10. maja 2017 med 9.00 in 12.00 uro v prostorih Mestne občine Maribor, na naslovu Tkalski prehod 4, Maribor, dvorana v pritličju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
72%
1.5km/h
0%
21°C
22°
18°
20°
Tue
20°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA