VIAR – slovenski startup 2017

V mariborskem kongresnem centru Habakuk se je včeraj začela že 37. konferenca Podim.

Konferenca Podim je ena največjih in najbolj vplivnih startup dogodkov v Alpe-Adria regiji. Pomen Podim-a je v stičiščih mreženja, povezovanja, sodelovanja, pa tudi učenja, izmenjave znanj ter izkušenj med podjetniki, investitorji in predstavniki korporacij, katerim je dogodek tudi namenjen.

Konference se je udeležilo okoli 800 udeležencev iz vsega sveta, med katerimi je več kot 50 mednarodno uveljavljenih investitorjev, več kot 50 priznanih govorcev, več kot 100 predstavnikov korporacij in več kot 250 start-up podjetnikov iz 20 držav.

Sinoči so na svečanem zaključku prvega dne konference že desetič zapored podelili nagrado Slovenski start-up leta 2017, ki ga je med finalisti prejelo podjetje VIAR iz Celja, ki deluje na področju virtualne resničnosti.

Danes se bo na PODIM-u udeležencem kot častni gost pridružil tudi predsednik Vlade dr. Miro Cerar, ki je pripravljen prisluhniti slovenski start-up skupnosti pri reševanje davčnih, upravnih in administrativnih ovir, s katerimi se start-upi soočajo pri poslovanju in zato nemalokrat podjetje raje ustanovijo v tujini.

Govorci letošnjega PODIM-a so med drugimi tudi nekdanji manager iz korporacije Apple in bostonski investitor Chuck Goldman iz Sky Ventures Group, soustanovitelj start-upa Layer Tomaž Štolfa, ki živi in dela v San Franciscu, kjer njegovo podjetje velja za enega najbolj vročih start-upov, soustanovitelj izjemno uspešne platforme za nastanitev študentov Uniplaces.com Mariano Kostelec, znan investitor in strokovnjak za virtualno resničnost iz Seattla Michael Nassirian, sicer nekdanji član vodstvene ekipe za HoloLens, in Demetrios Zoppos, ugledni londonski investitor in podjetnik, ki ima v naboru svojih start-up izkušenj tudi prodajo podjetja Onefinestay.

Podim je intenzivna izkušnja povezovanja, učenja, motivacije in pozitivne podjetniške energije. Zbrali so se startupi iz ekosistema Alpe-Adria iz Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške. Podjetniki so na konferenci pridobili nova osebna in poslovna poznanstva, ki jim bodo prav prišla pri razvoju posla. Uspešni startupi lahko vplivajo na celotno delovanje družbe, posegajo v zasebno ter poslovno življenje, na glavo lahko obrnejo  prav vsa okolja, v katerih delujejo, trge, na katerih poslujejo, način poslovanja in nenazadnje tudi vrednote družbe.


VREME

Maribor
oblačno
78%
1km/h
100%
25°C
27°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.