Racionalizacija v NK Maribor

Vir: Nk Maribor

Mariborčani so prvenstveni pokal po enem letu vrnili nazaj pod Kalvarijo, vendar pa so v klubu kljub temu začeli z racionalizacijo. Maribor B ekipa Maribora, ki je letos v 3. Ligi osvojila prvo mesto, je ukinjena. Razlog so previsoki stroški za okoli 20 igralcev, dva trenerja in fizioterapevta. Letno se jih nabere za okoli 350 do 400 tisoč evrov, kar je toliko, kot jih porabi manjša prvoligaška ekipa, ni pa bilo želenega učinka, je dejal direktor Bojan Ban.

V prihodnje bo poudarek na razvijanju in uveljavljanju mladih igralcev ter jih pripraviti do te mere, da v klubu prevzamejo vidnejšo vlogo. Mariborčani so letos postal tudi mladinski pokalni prvaki.

V klubu zatrjujejo, da so s pripravami na novo sezono začeli že pred zaključkom prejšnjega tekmovalnega obdobja. Upravni odbor je v sodelovanju s predsednikom kluba, poslovnim direktorjem in športnim direktorjem že začrtal nadaljnje delovanje kluba. Cilj nove sezone ostaja enak kot vsako sezono. Zmagati prvenstvo, pokal in čim dlje igrati evropske tekme.

Kadrovske informacije sledijo v prihodnjih dneh, jasno pa je, da Mariborčani odškodnin za igralce ne bodo plačevali. Prav tako ne bodo mogli več plačevati tako visokih plač kot doslej, zato so možne spremembe strukture kadra. Samo čas bo pokazal, kako bo to vplivalo na kvaliteto nogometa v Ljudskem vrtu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.