Športni vikend Maribora 2017

Športni vikend na Čolnarni

Mariborčani smo se lahko v dveh lepih, sončnih, pomladnih dnevih, ko je potekal Športni vikend Maribor 2017, preizkušali v različnih športih.

Organizator, Športna zveza Maribor, je pripravila pester izbor športnih aktivnosti, kjer je vsak lahko našel izziv zase.

Osrednje dogajanje je bilo pod Pohorjem in na Pohorju, kamor je bil v izogib prometni gneči in iskanju parkirnega prostora, v soboto in nedeljo urejen  brezplačen prevoz z mestnim avtobusom. Za 1 evro je bila udeležencem omogočena vožnja z gondolo na Pohorje, vožnja s sedežnico Radvanje do Trikotne jase, pa je bila brezplačna do 18.00 ure, potem pa je bilo potrebno plačati 2 evra.

Organizirani so bili vodeni  pohodi na Mariborsko kočo po Šumljakovi poti, pohod Bellevue – Razgledni stolp – MB koča – Slap – Skalca – Tisa – Bellevue in 20. pohod čez Pohorje iz Kop do Maribora.

Na različnih lokacijah, pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, zgornji postaji Pohorske vzpenjače, areni Snežnega stadiona, je bilo oba dneva zelo pestro:  predstavljen je bil projekta ‘’FIT MESTO 2017’’, prikazane  taborniške veščine,  organizirano cestno kolesarjenje, aikido šola za otroke, ženske, družine, odrasle in seniorje, šah, lokostrelstvo, otroška atletika, otroška prometna ustvarjalnica,  predstavljena gimnastika za otroke na gimnastičnih poligonih, skoki na velikem trampolinu in skoki na akrobatski stezi, preizkusili ste lahko simulator vožnje motorja, ki  omogoča realne občutke vožnje v najrazličnejših razmerah in okolju in si nataknili pijana očala. Udeleženci so si lahko izmerili krvni tlak in se o rezultatu tudi  posvetovali, bila je promocija SVIT programa,  kineziološke in fizioterapevtske meritve,  brezplačne meritve telesne sestave, telesne maščobe, mišične mase, kostne mase in čibriranost telesa, predstavitev zelišč in degustacija zeliščnih namazov in napitkov.

Na Športnem letališču Skoke so bili izvedeni panoramski in akrobatski poleti z jadralnimi in motornimi letali.

Na hipodromu v Kamnici smo si v soboto lahko ogledali dresurne tekme ter jahanje ponijev za otroke. Konjeniški klub Karlo pa je organiziral ogled tekmovanja v preskakovanju ovir ter jahanje za obiskovalce.

Na Čolnarni veslaškega kluba DEM ste se lahko preizkusili v veslanju na simulatorjih in čolnih v vodi. Sicer pa smo lahko spoznavali osnove športnega plesa, rekreacijskega in tekmovalnega boksa, tenisa, ameriškega  nogometa in  trenirali v fitnesu na prostem.

V poznih popoldanskih urah je nad prizorišči zapihal hladen veter in nebo prekril siv oblak.

 

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
19°C
21°
17°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.