Nedeljski izlet: Žavcarjev vrh

Priljubljena izletniška točka Mariborčanov je tudi Žavcarjev vrh, 915 m visoka gora, ki je eden izmed vrhov Kozjaka, hribovja na severni strani reke Drave, ki ga poimenujemo tudi Kobansko. Vrh je poraščen, zato z njega ni razgleda. Lep razgled je med potjo in s koče na Žavcarjevem vrhu.

Na Žavcarjev vrh lahko pridemo po dveh lahkih dobro označenih poteh.

Prva krajša vodi iz Bresternice, izpred kmetije v Spodnjem Rušniku, po makadamski cesti proti Žavcarjevemu vrhu. Hodimo skozi gozd, po kolovozu, mimo osamljene kmetije, prečkamo gozdno cesto, in pot nadaljujemo po pešpoti do planinske koče. Od tod hodimo do vrha po gozdu. V eno smer hodimo 1 uro in 40 minut.

Druga pot se začne prav tako v Bresternici pri Šikerju, kjer gremo v smeri Žavcarjevega vrha. Pot je označena z markacijami, začne se s peš potjo, nato pa hodimo po kolovozu skozi gozd, mimo manjšega zaselka hiš, ob gozdu do kapelice,  kjer se obrnemo nekoliko levo, prečkamo gozdno cesto, kjer nadaljujemo pot do koče na Žavcarjevem vrhu. Pot ima nekaj krajših vzponov in spustov. Med potjo je nekaj razglednih točk.

V eno smer hodimo 2 uri.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.