POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1400 klicev. Med 567 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, pet ponarejanj denarja in groženj, štiri nasilja v družini, tri rope, povzročitve telesnih poškodb in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 101 oseba zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 81 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (33), Afganistana (16) in Maroka (11).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.