Golob nad stavkajoče kmete. Obtožuje jih, političnega interesa!

slika: Maribor info

Prihodnji torek bo Ljubljana ponovno preplavljena s traktorji, saj bodo kmetje pripravili nov protestni shod, stavkovne aktivnosti pa bodo nato po potrebi še zaostrovali.

Namesto da bi vlada skušala kmete pomiriti in najti do stavke skupen jezik pa je šel Golob tako daleč, fda je kmete obtožil, da gre pri tam za druge interese v ozadju. Gradivo, ki jim ga je na pogajanjih posredovala vladna stran, je nepopolno in zavajajoče ter brez pravnih in strokovnih podlag, je dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved.


[color-box color=”blue”] Protestni shod bo potekal v obliki vožnje s traktorji po središču prestolnice. Podoben shod so že pripravili 24. marca, čemur sta sledila sestanek z vlado in dogovor o oblikovanju delovne skupine.[/color-box]

Tako hiter odhod predstavnikov kmetov s pogajanj z vlado daje po mnenju premierja Roberta Goloba misliti, da je morda zadaj kaj drugega. Kot je dejal v izjavi ob robu podpisa dogovora med vlado, gospodarstvom in raziskovalno-izobraževalno sfero, so na vladni strani vstopili v pogajanja iskreno in verjeli, da je iskrena tudi druga stran. “Tako hiter odhod s pogajanj daje misliti, da je morda zadaj kaj drugega, in to politika, ne pa dejansko interes, v tem primeru kmetijstva. A čas bo pokazal, kaj je res zadaj,” je rekel.

Protestni shod kmetov, bomo neposredno prenašali mi, na naši facebook skupini e-maribor.si

VREME

Maribor
jasno
43%
2.1km/h
0%
27°C
28°
25°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.