Kam vse je s Falconom letela Urška Klakočar Zupančič? Danes je v Ruandi in Ugandi.

falkon, urška klakočar
fotomontaža, slika Nova24TV

Urška Klakočar Zupančič, je en tistih predsednic ki rada potuje. Še posebej z vladni letalom Falcon. Kako tudi ne, udoben je, hitro prideš na cilj pa še brezplačen je. 


Po številu službenih poti v tujino izstopa predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, kot bi bila evropska poslanka. Že v začetku letošnjega leta je javnost razburila z novoletnim obiskom Dunaja, kamor je z Brnika odletela z državnim letalom Falcon. Seveda se ni ozirala na razsipnost in brezbrižnost. Je pa zanimivo teden dni kasneje potovala na Dunaj z avtom.

Predsednica državnega zbora je v primeru uradnih in delovnih obiskov v tujini sicer upravičena do uporabe falcona. Z državnim letalom je Klakočar Zupančičeva v začetku lanskega septembra letela v Taškent v Uzbekistanu, kjer se je udeležila vrha predsednic parlamentov držav članic Interparlamentarne unije (IPU). S falconom je čez dva meseca letela tudi na dvodnevni uradni obisk v maroški Raba Cena ure letenja s falconom je 3270 evrov brez DDV, a je Klakočar Zupančičeva ob kritikah glede njenega bilateralnega obiska na Dunaju jasno poudarila, da so s falconom leteli tudi njeni predhodniki.

Z redno letalsko linijo pa je predsednica parlamenta septembra lani potovala v Tokio, kjer se je udeležila pogrebne slovesnosti nekdanjega japonskega premierja Šinza Abeja. Stroški njenega dvodnevnega obiska v Tokiu so znašali 5119 evrov. Klakočar Zupančičeva sicer ravno danes začenja svoj uradnik obisk v Ugandi in Ruandi, v delegaciji pa jo spremlja poslanska kolegica iz vrst Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek. Piše spletni Večer.

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
48%
5.7km/h
20%
17°C
18°
16°
16°
Sat
11°
Sun
11°
Mon
13°
Tue
10°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.