Aleksandra Pivec: “Janševa vlada je vsebinsko najboljša in najbolj delavna!”

Aleksandra Pivec, je ena tistih žensk, ki se ne ustavi. Zagotovo je bila ena najboljših ministric Janševe vlade in kot članica stranke DESUS za upokojence izborila več denarja, kot Karel Erjavec v vsej svoji karieri.

Pivčeva v ustanavljanje nove stranke

“Velikokrat so mi ljudje pisali, da jih v prihodnje ne zanima več, ali bo vlada leva ali desna, temveč to, da bo končno začela delati z vsebinami, ki so za ljudi pomembne. Glede na te številne pobude smo se z neko ožjo skupino ljudi, med katerimi je ogromno nekdanjih članov Desusa, odločili, da ustanovimo stranko,” je v intervjuju za Vestnik povedala nekdanja predsednica DeSUS dr. Aleksandra Pivec.

Pravi, da je bila njena pomembna odločitev  vstop v desnosredinsko vlado. Marjan Šarec jih je po svojem odstopu z mesta predsednika vlade namreč pustil v velikem šoku, za DESUS pa je bilo obdobje preveč nevarno za predvolilno kampanjo.

V koalicijsko pogodbo so tudi uspeli vnesti zastavljene cilje, obenem pa prejeli tudi zavezo, da bodo izpolnjeni. “S predsednikom vlade sva vsebinsko zelo dobro sodelovala,” je priznala Pivčeva. “Še danes brez pomislekov povem, da je vsebinsko izjemno kooperativen z vsemi koalicijskimi partnerji. Glede na to, da je bila to tretja vlada, v kateri sem sodelovala, si upam trditi, da je bila vsebinsko najboljša, najbolj delavna in najbolj na cilje usmerjena.” je dejala Pivčeva.

V času tretje vlade Janeza Janše je Pivčeva spoznala, da je v statutu DeSUS mogoče zapisano, da ni ideološka stranka, a so v njej vsekakor ljudje, ki jih vodi ideologija.

Pivčeva je napovedala ustanovitev lastne stranke. Kot je ob tem navedla, je po kalvariji, ki se je odvijala poleti in jeseni, potrebovala čas za resen premislek. S terena je v tem času dobila ogromno število pobud za ustanovitev nove stranke, ki se ne bo osredotočala na ideološka vprašanja in bo sredinsko naravnana.

Mi lahko Pivčevi zaželimo le srečo na volitvah, potrebovala jo bo.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
1.5km/h
100%
-1°C
-1°
-3°
1°
Sat
-3°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA