Alenka Bratušek je ena tistih političark , ki se, kot predsednica stranke, ki nosi celo njeno ime, ni uvrstila v parlament. Stranka Alenke Bratušek brez Alenke Bratušek torej. Mogoče je zato tako zaprisežena, koaliciji ustavnega loka, da bo spet lahko hodila “v službo” mogoče celo zadnjič, preden ji vrata pokažejo volivci.

Alenka Bratušek išče uteho?

Medtem ko predsednik vlade in stranke SDS Janez Janša na predlog nemške kanclerke Angele Merkel aktivno sodeluje pri iskanju kompromisa, da bi le prišlo do razdelitve 1824 milijard evrov vrednega svežnja za okrevanje EU za okrevanje po krizi zaradi koronavirusa, hoče očitno tudi Alenka Bratušek pokazati, da se je ona tudi fotografirala z Merklovo, piše Škandal24.

V nedeljo zvečer je na Facebooku najbolj znana “šivilja” v slovenski politiki objavila patetičen zapis, ki kaže, da Bratuškova živi v preteklosti in se že vidi v vlogi ministrice.

Od volivcev pozabljena Alenka se torej rada spominja časov, ko je tudi ona (pa čeprav le za kratek čas) v Sloveniji nekaj veljala. A eno so sanje, resnica pa je povsem nekaj drugega.

PM