Ali na CSD Maribor vedo kaj delajo?

slika je simbolna

kaj se dogaja na mariborskem CSDju? Če gre verjeti Mariborčanu, ki je na omrežju Facebook zapisal, da sta s partnerico zaradi napake ostala brez denarnega nakazila, potem je to res nekaj slabega.

Tako je zapisal: Na socialni nama gospa po 3 mesecih porodniške ni poslala nove odločbe. Ko sva preverila kaj je narobe, so ugotovili, da je njihova napaka, saj je najino odločbo dala na napačen kupček in ni šla v obdelavo, tako da po njihovi napaki ta mesec ostaneva brez tega prihodka! Hvala za veseli december!!!”

Kot piše tudi portal Maribor24 so na CSDju povedali sledeče:  “CSD Maribor je sedaj sestavljen iz šestih enot, na vsaki enoti odločajo o pravicah uporabnikov glede na krajevno pristojnost. V petek, dne 14. decembra 2018 se je na eno od naših manjših enot obrnila vlagateljica in prejemnica materinskega nadomestila in izpostavila vprašanje, zakaj je dobila v mesecu decembru izplačano nadomestilo v nižjem znesku, kot v mesecu novembru 2018.” Kot še pojasnjujo so zadevo preverili in ugotovili, da je vlagateljica prejela materinsko nadomestilo za del meseca novembra 2018 in da do konca meseca novembra 2018 nismo izdali odločbe za starševsko nadomestilo: “Prejemnici starševskega nadomestila smo se opravičili za nastalo napako in ji pojasnili, da bomo odločbo izdali takoj. Odpremljeno odločbo bo vlagateljica prejela v naslednjem tednu, ker pa je rok za obračun nadomestila samo enkrat mesečno (konec meseca), izplačila v mesecu decembru ni možno izvesti.

Zanimivo pa je naslednje dejstvo: na CSDju se  da se bo možnost nenamernih napak povečevala, saj se število vlog, ki jih rešuje posamezen strokovni delavec povečuje.

napake se ponavljajo in motiti se je človeško, ampak ali bo za take napake kdo odgovarjal?

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.