V Limbušu, v družbi Arosa Mobilia stavkajo

slika: info-slovenija
Okoli sto zaposlenih v družbi Arosa Mobilia iz Limbuša pri Mariboru je začelo stavkati.

Zahtevajo preostanek septembrske plače in letošnji regres. Arosa Mobilia je nekdanja Marlesova in pozneje Gorenjeva proizvodnja kuhinj. In prav Gorenje je v zadnjih letih limbuškemu podjetju zagotavljalo največ naročil, zdaj pa kuhinj iz Arose Mobilia ne naroča več.

Skoraj sto delavcev, ki je zaustavilo proizvodnjo kuhinj, saj že od maja nima plačanih prispevkov. Dobili so le del septembrske plače.

Iz Gorenja so  sporočili, da novih naročil za kuhinje iz Limbuša ne sprejemajo že nekaj mesecev: »Gorenje in dobavitelj Arosa Mobilia sta pogodbena partnerja in Gorenje izpolnjuje vse svoje zaveze, ki iz omenjenega pogodbenega odnosa izhajajo. Odnosov in razmer pri dobavitelju ne komentiramo. Novih naročil za kuhinje omenjenega dobavitelja ne sprejemamo že nekaj mesecev in tudi nimamo več težav pri dobavi kuhinj, ki jih kupci od takrat naprej naročajo v studiih Gorenje. Pišejo na portalu Maribor.info.

Delavci bodo stavkali , dokler ne bodo dobili celotne plače in regresa. Če denarja za to ne bo, je stečaj bržkone neizbežen.

Zanimivo pa je, da se na to tematiko baje ni oglasil nihče izmed županskih kandidatov. Tudi sedanji župan Fištravec, ne, ki se hvali o 5000 delavnih mestih.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
81%
1km/h
4%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA