Žalostno, Saša Arsenovič ne ve, kako se črpajo evropska sredstva

slika: Škandal24

Mesto, kot je Maribor potrebuje tudi evropska sredstva. Le ti omogočajo mestu, da se v njem marsikaj zgradi, popravi ali ustvari.

Vendar pa je žalostno predvsem to, da kandidat za župana Saša Arsenovič ne ve, kako se taka evropska sredstva črpajo, kot smo slišali na soočenju na NET TV.

Sredstva so se v letu 2017 počrpala precej manj, kot v prejšnjih letih, le 0.19 milijona evrov. Po mnenju Arsenoviča je to zato, ker se je potrebno na razpise za projekte bolje pripravit. A ne ve, da razpisov za črpanje evropskih sredstev  za lokalno samoupravo trenutno ni.

Franc Kangler: Arsenovič nima pojma kako se črpajo evropska sredstva

Arsenovič je res počrpal sredstva v letu 2017, toda le-ta so bila namenjena razvoju podjetništva, čeprav trdi, da je počrpal denar iz kohezijskih sredstev. Podjetnik pa lahko črpa sredstva samo iz podjetniškega fonda. Kako je nekdo lahko župan, če preprosto ne ve kako se evropska sredstva sploh črpajo, se ob tem sprašujejo mnogi.

Žalostno a resnično, da kandidat za župana ne ve, kako se bodo črpala Evropska sredstva. Mogoče nebi bilo slabo, da bi Arsenoviču nekaj nasvetov glede črpanja denerja dal, župan Ljubljane Zoran, saj naj bi bil Arsenovičev vzornik.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
73%
2.1km/h
0%
-3°C
-1°
-5°
-2°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA