Nogometno prvenstvo se je začelo in večina mariborskih navijačev se sprašuje ali župan Arsenovič sploh ve, da obstaja v Mariboru tudi nogometni klub?

Mariborčani povezani s klubom

NK Maribor je največji nogometni klub v državi. Maribor pa s klubom živi in diha že vrsto let. In ne samo Mariborčani, tudi veliko drugih Slovencev. A je zanimivo, da nogometni evforiji, ki se je ponovno začela ni podlegel novi župan Arsenovič, ki sicer pri navijaški skupini Viole, ni ravno priljubljen, ravno zaradi čudnih izjav o zeleno-belih barvah in povezovanju z Ljubljeno.

Nova občinska garnitura prinaša v mesto ob Dravi veliko načrtov, a med njimi ni obnova zahodne tribune Ljudskega vrta, gradnja le-te se bo zamaknila v leto 2020, če se bo. Tudi v koalicijskem sporazumu je o športu, predvsem pa o nogometu kaj malo govora. Le dva stavka:

Čeprav se je prejšnjemu županu Fištravcu očitalo, da hodi na nogometne tekme, kot župan le zato, ker jih lahko obišče brezplačno, pa je ob vsaki dobri novici za nogometaše Maribora fantom čestital za zmago in naslov. Arsenovič pa, kot da najbolj znani nogometni klub v državi sploh ne obstaja. Namesto, da bi se župan udeležil prve tekme, je z družino raje smučal, namesto, da bi Mariborčanom čestital za prvo zmago je raje molčal in namesto, da bi našel rešitev za zahodno tribuno Ljudskega vrta, katera bi morala biti letos  dokončana, je denar raje preusmeril v Koroško cesto.

Ali si lahko zamislite, kaj bi se zgodilo, če bi se NK Maribor ob naslovu državnega prvaka uvrstil še v Evropsko ligo prvakov? Ali bi bil prisiljen igrati svoje tekme namesto na domačem igrišču v Ljubljani? Nogometni navdušenci na to raje niti ne pomislijo. Po vsej verjetnosti, pa se s temi zadevami ne obremenjuje mariborski župan, ker NK Maribor ne mara? Ali pa se motimo?

M.G.