Ali župan Hoč, kar med delovnim časom lobira za podpise za nov mandat?

Začela so se volilna opravila tudi za zadnje letošnje volitve, kjer bomo Slovenci volili župane in mestne svetnike v 212-ih občinah. Neodvisni župani morajo tako pridobiti soglasje svojih občanov.


Kandidata za člana občinskega sveta oz. listo kandidatov mora s podpisi podpreti najmanj odstotek volivcev v volilni enoti na dan razpisa volitev, vendar ne manj kot 30 in ne več kot 1000. Za vložitev kandidature za župana pa se zahtevajo podpisi najmanj dveh odstotkov volivcev, ki so glasovali v prvem krogu na zadnjih rednih volitvah za župana, vendar ne manj kot 15 in ne več kot 2500.

Svojo stojnico, pa si je kar na travo pri občini Hoče-Slivnica, poleg slaščičarne postavil župan Hoč Marko Soršak. Bralci našega portala so nas opozorili, da župan nagovarja ljudi za podpise za vnovično kandidaturo, kar med svojim delovnim časom in to kar na travi, kjer po navadi ni prostor za stojnice. Ta prostor pa naj bi imela od občine v najemu prijateljica županove žene, kjer se običajno prodaja sladoled.

 

Z vprašanji smo se zato obrnili tudi na občino Hoče-Slivnica. Zanimalo nas je ali svoje udejstvovanje za župana občine Hoče, župan počenja v svojem prostem času, oziroma, ali ima na današnji dan predviden dopust, od kod županu dovoljenje za postavitev stojnice in kdo je plačnik najema.

slika: bralec našega portala

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
3.6km/h
75%
18°C
19°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.